Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Το παράδειγμα της Κομοτηνής: Δίκτυο συνεργατικών λαχανόκηπων εξασφαλίζει τροφή σε 240 οικογένειες


Το παράδειγμα της Κομοτηνής: Δίκτυο συνεργατικών λαχανόκηπων εξασφαλίζει τροφή σε 240 οικογένειες


Χάρη στην ΚοινΣΕπ Σπάρτακος, στην περιοχή της Κομοτηνής έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργατικών λαχανόκηπων, το οποίο παρέχει δωρεάν τροφή σε 240 οικογένειες.

Η κάθε οικογένεια διατηρεί ένα δικό της χώρο λίγων τ.μ. στους λαχανόκηπους και εξασφαλίζει δωρεάν με αυτό τον τρόπο τα λαχανικά της.



Ο Αστικός Συνεταιρισμός "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" ιδρύθηκε το 2013, εδρεύει στο Μικρό Κρανοβούνιο του Δήμου Κομοτηνής και αριθμεί μέχρι στιγμής 16 μέλη.


Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, ενώ ευρύτερος στόχος είναι να λειτουργήσει ως θερμοκοιτίδα ιδεών, επικεντρωμένη στις αρχές της διατροφικής και ενεργειακής αυτάρκειας, και στην πορεία αυτές να μετασχηματιστούν σε επιχειρηματικές ιδέες και οικονομικά βιώσιμες μικρές επιχειρήσεις που θα προσφέρουν στην τοπική κοινωνία ασφαλή, ποιοτικά , φθηνά προϊόντα και υπηρεσίες και θέσεις εργασίας.


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να συμμετέχετε στο δίκτυο πατήστε εδώ: spartakos.eu/laxanokipoi


Αυτάρκεια στην Ελλάδα της κρίσης


Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας, η ανάπτυξη περισσότερων δικτύων συνεργατικών λαχανόκηπων σε όλες τις πόλεις μπορεί να εξασφαλίσει δωρεάν καθαρή τροφή για περισσότερους ανθρώπους.


Δείτε την καταγραφή των αστικών λαχανόκηπων από το enallaktikos.gr εδώ: Αστικοί Λαχανόκηποι.







ΠΗΓΗ: http://www.enallaktikos.gr/ar32041el-to-paradeigma-tis-komotinis-diktyo-synergatikwn-laxanokipwn-eksasfalizei-trofi-se-240-oikogeneies.html


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...