Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ακόμη μια "επιτυχία" του Δημαρχείου Χιμάρας στο χώρο του πολιτισμού - αθλητισμού

Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε η ιστοσελίδα μας himara.gr με τον προπονητή και ιδρυτή της ομάδας του βόλεϊ κορασίδων της Χιμάρας κο. Χρήστο Ρόντο, πληροφορηθήκαμε τα πολύ δυσάρεστα και συνάμα απογοητευτικά νέα. Την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία ο εγνωσμένου αθλητικού κύρους προπονητής κος Ρόντος με την αμέριστη συμπαράσταση της τότε δημοτικής αρχής, έστησε μια ομάδα πρότυπο, η οποία σημείωσε και σημαντικές διακρίσεις σε παναλβανικό επίπεδο στην κατηγορία των κορασίδων.


Πέραν της τεράστιας σημασίας, ως προς τις αθλητικές επιτυχίες, που προέβαλαν την πόλη μας παναλβανικά, τεράστιο ήταν και το κοινωνικό έργο που επιτυγχανόταν από την ύπαρξη της ομάδας αυτής, καθώς η νεολαία έβρισκε διόδους υγιούς απασχόλησης.

Την ώρα που το Δημαρχείο Χιμάρας διασκορπίζει χρηματικά ποσά και κονδύλια για αμφιβόλου κοινωνικής αξίας δραστηριότητες, σε "πολιτιστικές" εκδηλώσεις μουσικοχορευτικού περιεχομένου, που καθόλου δεν αγγίζουν την τοπική κοινωνία και δη την νεολαία, άφαντες είναι οι οποιεσδήποτε κινήσεις στήριξης και προώθησης της ομάδας βόλεϊ. Ο προπονητής εδώ και δεκαέξι μήνες παραμένει απλήρωτος, τα έξοδα για τις μετακινήσεις της ομάδας για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις αναγκαστικά τα καλύπτει ο ίδιος από την πενιχρή του σύνταξη.

Μπροστά στην τραγική αυτή κατάσταση που έχει περιέλθει η ομάδα, ο προπονητής και αφού δεν τον άκουγε κανείς υπεύθυνος, παρόλο που έχει κάνει πολλές εκκλήσεις για να μην διαλυθεί η ομάδα, αφού ο ένας υπεύθυνος τον έστελνε στον άλλο, αναγκάστηκε να διαμαρτυρηθεί μαζί με τις αθλήτριες στο Δημαρχείο, όπου τους είχαν κλείσει ραντεβού. Το ραντεβού όμως ουδέποτε τηρήθηκε και οι υπάλληλοι του Δημαρχείου, όχι μόνο δεν τους εισάκουσαν έστω και τυπικά, αλλά τους συμπεριφέρθηκαν με περίσσεια απρέπεια και υποτίμηση.

Η υγιής ενασχόληση της νεολαίας με τον αθλητισμό θα πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα για τον Δήμαρχο και τους υπεύθυνους του Δημαρχείου, και για την σπουδαιότητα της ύπαρξης της ομάδας, θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στο θέμα αυτό και θα επανέλθουμε με νεότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...