Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Μήνυμα για την “2η Ματιά” – Θα συνεχίσουν να μας τσακίζουν μέχρις ότου, εμείς οι ίδιοι, να παρακαλάμε, να γίνουν όλα κρατικά, και εμείς υπάλληλοι – Μπολσεβικισμός σε όλο του το μεγαλείο


Προς κύριο Σταύρο Κονδύλη

Κατ΄αρχάς συγχαρητήρια για την εκπομπή σας “ 2η Ματιά “ και σας εύχομαι προσωπική υγεία και δύναμη για να μπορείτε να συνεχίσετε.



Όμως μην τα βάζετε με τον κόσμο και τις πολιτικές του επιλογές. Μην μαλώνετε τους Έλληνες θυμίζοντάς τους ότι δεν ψηφίζουν σωστά. Ξέρουν ότι πάλι έκαναν λάθος, ότι παρασύρθηκαν και πάλι από τα ψέματα των πολιτικών και το έχουν μετανοιώσει.

Δυστυχώς, στα χρόνια της ευδαιμονίας του, ξέχασε, λησμόνησε, ξέκοψε από τις ρίζες του και τώρα, οικονομικά αδύναμος(θα έλεγα και πνευματικά), αποκαμωμένος από τη φτώχεια, απογοητευμένος από τους πολιτικούς, απελπισμένος από την ανεργία, προσβεβλημένος μ’ αυτά που ακούει από γειτονικούς λαούς και τελικά έρμαιο των πολιτικών κυμάτων, δεν έχει το κουράγιο ν’ αντιδράσει και δεν ξέρει πλέον τι να ψηφίσει. Την Δεξιά? Το Σοσιαλιστικό Κέντρο? Την Αριστερά? Όλοι γι’ αυτόν είναι πλέον το ίδιο. Εφαρμόζουν τα μνημόνια που υπέγραψαν ο ένας μετά τον άλλο. Ιδανικό φαίνεται ότι θα ήταν οι πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν κάτω από την ομπρέλα μιας οικουμενικής κυβέρνησης και να παλέψουν για την επίλυση των προβλημάτων του λαού. Αλλά δεν το βλέπω να γίνεται.

Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε σε κατάσταση παρακμής. Είναι το ήρεμο μεσοδιάστημα πριν την καταστροφή, η οποία φαίνεται μέσα στην αντάρα της σκόνης ότι έρχεται, για να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε.

Αυτή την εποχή πριονίζονται τα χοντρά κλαδιά (δηλ. τα γνωρίσματα-χαρακτηριστικά) του κορμού του δέντρου «ΕΘΝΟΣ» που είναι η γλώσσα, η ιστορία, η θρησκεία, οι αξίες, τα ήθη και έθιμα, η οικογένεια κ.ά. Όταν κοπούν τα κλαδιά και πέσουν κάτω το δέντρο θα ξεραθεί και ο δασάρχης θα δώσει εντολή να κοπεί. Έτσι είναι. Θα μείνει όμως η ρίζα, που στην περίπτωσή μας είναι η ΦΥΛΗ ( όπως αναφέρει η κοινωνιολογία όταν η φυλή με κοινή καταγωγή αποκτήσει συνείδηση της υπάρξεώς της έχουμε έθνος). Και η ρίζα για να ξαναβλαστήσει πρέπει να μείνει ζωντανή, για να ξαναγίνει δέντρο.

Εδώ ακριβώς, νομίζω, ότι ο κόσμος χρειάζεται τη βοήθειά σας.Με την ηρεμία που σας διακρίνει,την αυτοπεποίθηση που εκπέμπετε και την ορθότητα του λόγου σας προσπαθήστε να τον μάθετε να ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα , το σωστό από το λάθος, το δίκαιο από το άδικο. Ήρεμα και απλά με παραδείγματα από την πραγματικότητα, όπως γνωρίζετε πολύ καλά να το κάνετε π.χ. δεν μπορεί ο προϋπολογισμός ν’ αναφέρει μειωμένα ποσά για μισθούς και συντάξεις και μεις να πιστεύουμε τους πολιτικούς που μας λένε ότι δεν θα μειωθούν. Είναι προφανές το ψέμα τους. Δεν μπορεί ένα κόμμα, που στη θεωρία του βασιλεύει ο κρατισμός, να ισχυρίζεται ότι θα φέρει ανάπτυξη με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Δεν μπορεί να το κάνει. Εξ ορισμού. Γι’ αυτό και τσάκισε τον έμπορο και τον επαγγελματία. Σειρά έχουν οι κατ’ εξοχήν ελεύθεροι επαγ/τίες, οι αγρότες. Στη θεωρία, αλλά και κατ’ εξοχήν στην πράξη, των αριστερών δεν υφίσταται ιδιωτικός τομέας. Θα συνεχίζουν να τον τσακίζουν μέχρις ότου εμείς οι ίδιοι να παρακαλάμε να γίνουν όλα κρατικά και εμείς όλοι υπάλληλοι στο κράτος, προκειμένου να δικαιωθεί η θεωρία τους. Μπολσεβικισμός σ’ ολόκληρο το μεγαλείο του. Η θεωρία που απέτυχε παταγωδώς στα μέρη που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε (ΕΣΣΔ – ΚΙΝΑ) αλλά τελικά εξοστρακίστηκε από τους ίδιους τους λαούς που κυβέρνησε ως εξόχως καταστροφική -από πολλούς μάλιστα απαγορεύτηκε- στην Ελλάδα έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα θριαμβεύσει!!!!!! Είναι δυνατόν??????? Κι όμως…… το κόμμα που πρεσβεύει αυτή τη θεωρία αποφάσισε ο απελπισμένος Έλληνας, όπως είπαμε, να τον κυβερνήσει. Έτσι είναι. Ανήκεστος η βλάβη. Τώρα το μόνο που μας μένει είναι να προσέξουμε και να φροντίσουμε τη ρίζα (φυλή).

Είναι ώρα, για την στροφή πλέον της κάθε ελληνικής οικογένειας στον Ουμανισμό. Επιστροφή στις ρίζες. Αυτή η επιστροφή στις ρίζες ευδοκίμησε στην Ιταλία* ( 1321 μ.Χ.-θάνατος του Δάντη- έως 1527 μ.Χ.-λεηλασία της Ρώμης) η οποία μέσα από τη μετάφραση και μελέτη των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, ποιητών, φιλοσόφων, ιστορικών, μαθηματικών, έδωσε τελικά στην ανθρωπότητα την εποχή της Αναγέννησης δηλαδή τον πολιτισμό, την πρόοδο και την βιομηχανική επανάσταση.

*Ομιλώ για τον αρχαιοελληνικό πνευματικό πλούτο που υφάρπαξαν μετά την άλωση της Πόλης το 1204 μ.Χ., τον στοίβαξαν στις βιβλιοθήκες τους υπερηφανευόμενοι ότι είχαν Όμηρο – Πλάτωνα – Αριστοτέλη (αμέτρητοι είναι) αλλά δεν ήξεραν τη γλώσσα για να τους διαβάσουν. Τα πάντα προέρχονται απ’ τους Έλληνες, αλλά είναι ντροπή να το λέμε.

Σε μικρογραφία είναι ώρα να εφαρμοστεί στις οικογένειές μας, μεμονωμένα έστω να κρατηθεί ζωντανή η ρίζα (φυλή).

Όταν έρθει η ώρα θα δώσει βλαστούς. Οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς και φιλόσοφοι ας μπουν στα σπίτια μας. Επίτηδες μας απομάκρυναν απ’ αυτούς. Να ξαναθυμηθούμε επιτέλους ποιοι είμαστε, Ας μελετήσουμε τ’ αριστουργήματα των προγόνων μας κι ας ξαναθυμηθούμε την ιστορία μας. Ν’ ανοίξει το μυαλό, ώστε να ερμηνεύει σωστά τα ερεθίσματα της εποχής που ζούμε και των πολιτικών. Να νοιώσουμε ξανά υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες.

Μην ξεχνάμε όμως και τα υπόλοιπα χοντρά κλαδιά που πριονίζονται. Ας ξαναγυρίσει ο κόσμος ξανά στην εκκλησία, ιδιαίτερα οι άντρες.

Να παίρνουν μαζί και τα παιδιά τους ν’ αρχίσουν να μαθαίνουν να μπαίνουν στο σπίτι του Θεού. Οι άλλοι πέντε φορές τη μέρα προσεύχονται. Δεν έχει σημασία πόσο πιστεύει ο καθένας μας. Λίγο. Καθόλου. Πολύ. Η πίστη του καθενός πρέπει να ενδυναμωθεί. Διότι χωρίς την πίστη τίποτε δεν επιτυγχάνεται.

Άν δεν πιστεύεις σ’ αυτό που κάνεις, σε οτιδήποτε είναι αυτό, μοιραία θ’ αποτύχεις.

Η πίστη λοιπόν είναι απαραίτητη κι αυτό επιτυγχάνεται με τον καλλίτερο τρόπο μέσα στην εκκλησία. Δεν είμαστε άθεος λαός. Απλώς μέσα στην ευδαιμονία μας, όπως είπα, το ξεχάσαμε κι αυτό.

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στην εκκλησία εκεί που μας πήγαιναν κάθε Κυριακή οι γονείς μας, οι παπούδες μας αλλά και οι δάσκαλοί μας. Ν’ αναθαρρήσουμε και με την βοήθεια του Θεού ν’ αντέξουμε και τις δυσκολίες που έρχονται.

Να νοιώσουμε αγάπη και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας. Να τον βοηθήσουμε αν μπορούμε ή όπως μπορούμε. Να γαληνέψουμε. Αλλιώς θα φαγωθούμε μεταξύ μας.

Τέλος θέλω ν’ αναφερθώ στους ανθρώπους του πνεύματος, του θεάματος, των καλλιτεχνών κ.λ.π.

Τρομακτική η απουσία τους. Εντάξει υπάρχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Μαθαίνουμε παραδοσιακούς χορούς, να κάνουμε γλυκά-υφαντά-κατασκευές και άλλα πολλά χρήσιμα.

Είναι πολιτιστικές δραστηριότητες τοπικού χαρακτήρα που δεν μπορούν όμως να επηρρεάσουν πανελλαδικά τον πληθυσμό.

Άλλο εννοώ. Ομιλώ για τον συγγραφέα που γράφει το διήγημα, για τον ποιητή που δημοσιεύει το ποίημα, για τον στιχουργό, για τον μουσουργό, για τον τραγουδιστή, για τον ηθοποιό που παίζει στο θέατρο, στο σινεμά ή στο σήριαλ με σαφείς αναφορές στις δυσκολίες της εποχής και στα μνημόνια.

Ομιλώ για κάτι παρόμοιο με την εποχή του ΟΧΙ το 1940 που θ΄αναπτερώσει το ηθικό των Ελλήνων, θα τους δώσει ελπίδα και δύναμη ν΄ αντιμετωπίσουν τα χειρότερα που έρχονται.

Και μην νομίζουν οι έχοντες ότι είναι εξασφαλισμένοι. Σε μία απόφαση για κούρεμα καταθέσεων κρέμονται.

Κανένας δεν θα γλυτώσει από την κρίση. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Είμαι υπερβολικός? Ψώνιο?

Εθνικιστής? Ρατσιστής? Για να δούμε. Θα ρωτήσω κάτι που ό Έλληνας το ξέχασε. Γνωρίζετε ποιος είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος? Μα ο κ. Αλέξης Τσίπρας, αυτό το ξέρουν και οι κότες. Όχι αγαπητέ κ. Έλληνα με μνήμη όρνιθας. Πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι ο κ. Ραϊχενμπαχ και Δήμαρχος ο κ. Φούχτελ. Και οι δύο Γερμανοί. Υπερβολικό? Κι όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς δεν το παραδεχόμαστε αλλά η ιστορία θα γράψει, όταν φτάσει ν’ αναφερθεί στην εποχή με δύο γραμμές, ότι είμασταν υπό γερμανική Επιτροπεία. Σας ευχαριστώ που με αφορμή την εκπομπή σας μου δώσατε την ευκαιρία να εκφραστώ.
http://elthraki.gr
Ευχαριστώ για την υπομονή σας,

Με εκτίμηση

Πολυχρόνης Π. Ζαχαριάδης

Συνταξιούχος

Γενισέα Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...