Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Αμερικανός εκπρόσωπος : 100-200 τζιχαντιστές έφυγαν από το Μένμπιτς προς τα σύνορα με την Τουρκία

Ο Αμερικανός συνταγματάρχης Κρις Γκάρβερ που είναι ο εκπρόσωπος του συνασπισμού ενάντια στην ISIS, ανέφερε πως δόθηκε άδεια σε περίπου 100-200 τζιχαντιστές που μάχονται μαζί με την ISIS στην περιοχή του Μένμπιτς να προχωρήσουν προς την Τουρκία.

Η ISIS από το 2014 κρατούσε την πόλη Μένμπιτς στον βορά της Συρίας, πόλη που έχει μεγάλη σημασία για τον ανεφοδιασμό. Η ISIS χρησιμοποιούσε το Μένμπιτς ως χώρο συγκέντρωσης των τζιχαντιστών που μέσω Τουρκίας κατευθύνονταν στην Συρία και από εκεί τους έστελνε σε διάφορα μέτωπα.



O Γκάρβερ σε δήλωση του σε δημοσιογράφους ανέφερε πως την περασμένη εβδομάδα δυνάμεις των SDG (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις) αποτελούμενες από Άραβες και Κούρδους μαχητές με στήριξη από τις ΗΠΑ, ανακατέκτησαν την πόλη Μένμπιτς, ενώ την ίδια στιγμή 100-200 μαχητές έφευγαν από την πόλη με αυτοκίνητα και φορτηγά.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό εκπρόσωπο οι SDG δεν πυροβόλησαν κατά των αποχωρούντων μαχητών.

Ο Γκάρβερ είπε πως ¨Παρατηρήθηκε πως στον κομβόι με το οποίο αποχωρούσαν οι μαχητές βρισκόταν και πολίτες. Για αυτό τον λόγο, για να αποτραπούν οι απώλειες πολιτών και οι παράπλευρες ζημίες, δεν υπήρξε σύγκρουση¨.

Ο Γκάρβερ ανέφερε πως οι δυνάμεις του συνασπισμού παρακολουθούνε τους μαχητές της ISIS, οι οποίοι όπως είπε πήγαν σε περιοχές κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ISIS και εκεί σκόρπισαν.

…………………

http://www.diken.com.tr/abdli-sozcu-menbicte-100-200-dolayinda-cihatci-turkiye-sinirina-dogru-kacti/

17/8/2016

Σχ : Γιατι άραγε οι πιο ασφαλείς περιοχές για τα ανθρωποειδή της ISIS είναι κοντά στην Τουρκία ;….                                                                                                                                                
http://tourkikanea.gr/2016/08/tc-14/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...