Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Το ημερολόγιό μας γράφει…

Καλημέρα σας!
Πέμπτη 5 Μαΐου
Ημέρα της Ευρώπης
Πρόκειται για έναν διεθνή οργανισμό που περιλαμβάνει στους κόλπους του όλες τις δημοκρατικές χώρες της Ευρώπης. Το Συμβούλιο της Ευρώπης ιδρύθηκε στις 5 Μαΐου 1949 με τη Συνθήκη του Λονδίνου. Είναι ο παλαιότερος οργανισμός, ο οποίος έχει ως σκοπό την ευρωπαϊκή ενοποίηση - δεν πρέπει να συγχέεται με την Ευρωπαϊκή Eνωση.

Διεθνής Ημέρα Μαιών
Καθιερώθηκε το 1991 και γιορτάζεται κάθε χρόνο με στόχο την ανάδειξη του σπουδαίου ρόλου που παίζει η μαία, η μαμή για τους παλιότερους, στη διαδικασία γέννησης ενός παιδιού.

Ημέρα του Πορτογαλόφωνου Πολιτισμού
Καθιερώθηκε το 2005, με απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού των Πορτογαλόφωνων κρατών. H πορτογαλική γλώσσα ομιλείται από 215 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και αποτελεί την επίσημη γλώσσα της Πορτογαλίας και οκτώ πρώην αποικιών της (Βραζιλία, Αγκόλα, Πράσινο Ακρωτήριο, Γουινέα Μπισάου, Μοζαμβίκη, Σάο Τομέ έ Πρίνσιπε και Ανατολικό Τιμόρ).

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος
Από το 2000 και έκτοτε, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV) διοργανώνει κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κόσμου για την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος, ενός κακοήθους όγκου του δέρματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 90% των μελανωμάτων, εάν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης
Αφορά στα Ατομα με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) και καθιερώθηκε το 2013 από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σκοπός της δράσης αυτής είναι αφενός η γνωριμία του κοινού με τη ζωή των ΑΜΕΑ και αφετέρου η ανάδειξη της ανάγκης για αλλαγές σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Γιορτάζουν
Ειρήνη < από το ομώνυμο ουσιαστικό, αγνώστου ετυμολογίας.
Σαν σήμερα
Το 2010 οι Ελληνες βγαίνουν στους δρόμους, σε όλη τη χώρα, στη μαζικότερη συγκέντρωση κατά του Μνημονίου, από ανθρώπους όλων των ηλικιών, αντιδρώντας στα νέα οικονομικά μέτρα.
(Κλικ στην εικόνα για να δείτε τα γεγονότα εκείνης της ημέρας)

Δυστυχώς, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια. Και θάνατοι...
Μία από τις «μαύρες» ημέρες στην Ελλάδα. Newsletter του Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...