Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

EU-Staaten bereiten Abweisung von Flüchtlingen an Außengrenze vor

Οι χώρες της ΕΕ σχεδιάζει μια ριζική αλλαγή στην πολιτική για τους πρόσφυγες. Παράνομης εισόδου σε άτομα που πρόκειται να απορριφθούν στα εξωτερικά σύνορα. Στα σύνορα Ελληνική- Σκοπια μόνο οι πρόσφυγες επιτρέπεται να παραμείνουν στο μέλλον προοπτική. Οι πρόσφυγες στη συνέχεια μεταφέρονται με τρένο στη Γερμανία.




Άνγκελα Μέρκελ και η ιταλική Premier Matteo Renzi και η κροατική Premier Τίχομιρ Oreskovici κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 18 Φεβρουαρίου 2016. (Φωτογραφία: AP)

Οι χώρες της ΕΕ θέλουν να σταματήσει η πρακτική "από Winkens» των προσφύγων από το νότο στο βορρά , όπως προκύπτει από το προσχέδιο της τελικής διακήρυξης της εν εξελίξει σύνοδο κορυφής της ΕΕ, μέσω του Reuters ανέφερε. Σταδιακή στην κανονική λειτουργία του χώρου Σένγκεν πρέπει να αποκατασταθεί. Αυτά προφανώς περιλαμβάνουν το συνολικό κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων από την 1η Μαρτίου .

"Πρέπει να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση κατά την οποία όλα τα κράτη Σένγκεν εφαρμόζουν και πάλι του κώδικα συνόρων του Σένγκεν και αρνούνται υπηκόων τρίτων χωρών στα εξωτερικά σύνορα της εισόδου που δεν πληροί τις προϋποθέσεις εισόδου και έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου, αν και αυτό θα ήταν δυνατόν" , σύμφωνα με το σχέδιο.

Στο σχέδιο αναφέρεται ότι πρέπει να τερματιστεί η πρακτική των «Μέσω Winkens" στην Ευρώπη, περνούν μέσα από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην βαλκανική οδό προς τη Γερμανία και τη Σκανδιναβία.

Η ΕΕ πρέπει επίσης να προετοιμαστεί για το ότι μελλοντικά οι μετανάστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν άλλες διαδρομές. Ταυτόχρονα, τα κέντρα διανομής στην Ιταλία και την Ελλάδα θα πρέπει να οικοδομηθεί πιο γρήγορα. Οι αιτούντες άσυλο δεν έχουν κανένα δικαίωμα να πάρει μια χώρα προορισμού στην ΕΕ, είπε. Για μια λεπτομερή συζήτηση, θα υπάρξουν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Μαρτίου. Στη συνέχεια, μια απόφαση σχετικά με την μελλοντική πορεία της ΕΕ θα πρέπει να ληφθούν στην πολιτική για τους πρόσφυγες. Μια προγραμματισμένη δευτερεύουσα σύνοδο κορυφής ορισμένων χωρών της ΕΕ με τον Τούρκο Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε ακυρωθεί λόγω των σφοδρών επίθεση στην Άγκυρα.

Ταυτόχρονα, οι χώρες της βαλκανικής οδού συμφωνηθεί μια κοινή μεταφορά των προσφύγων. Μετά από μια προκαταρκτική επιθεώρηση στη Μακεδονία οι πρόσφυγες θα μπορούν στο μέλλον να μεταφέρονται μαζί στην κατεύθυνση της Γερμανία. Οι διορίζονται αστυνομία διευθυντές της Μακεδονίας, τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία ​​και την Αυστρία, την Πέμπτη στο Ζάγκρεμπ.Αμέσως οι πρόσφυγες δακτυλικά αποτυπώματα μόνο στα σύνορα της πΓΔΜ-Έλληνες, χαρακτήρισε την κροατική αστυνομία επικεφαλής Βλάντο Dominic η νέα προσέγγιση.

Από το Μακεδονικό συνοριακή πόλη Γευγελή ταξιδιού σας πάει στη συνέχεια, οργανώθηκε με το τρένο από τη νότια Πρέσεβο της Σερβίας. Οι πιο κοντινοί σταθμοί είναι Sid στη βόρεια Σερβία, Dobova στη Σλοβενία ​​και τελικά ρίξει στην Αυστρία.Από εκεί θα ληφθούν τελικά στη Γερμανία . Οι εθνικές εταιρείες σιδηροδρόμων θα αναλάβουν τη μεταφορά, ανέφερε η έκθεση.

Ταξιδεύοντας επιτρέπεται η νέα συμφωνία μόνο οι πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ . Ένας περιορισμός του αριθμού τους δεν δώσει μέχρι τώρα, όμως. Ωστόσο, θα πρέπει να ελέγχονται στο μέλλον στα σύνορα ακριβώς. Για το σκοπό αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να επεκτείνει σημαντικά τα όρια. Όλοι οι άλλοι θα απορρίπτεται και πρέπει να επιστρέψει τα λεγόμενα hotspots στην Ελλάδα ή την Τουρκία, Dominic εξήγησε το διορισμό.

Το φθινόπωρο, η ΕΕ αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική σύνορα τα στρατεύματά της. Σύμφωνα με τις ιδέες του προέδρου της ΕΕ Jean-Claude Juncker, τα στρατεύματα θα πρέπει s pätestens να εγκριθεί τελικά τον Ιούνιο. Έτσι, η ΕΕ ελπίζει να είναι σε θέση να αποτρέψει την επαναφορά των εθνικών συνόρων ,Πιο πρόσφατα, η Αυστρία αποφάσισε να κλείσει νότια και ανατολικά σύνορά της με ένα φράχτη.

Στην πράξη, η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολίες:Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Mikl-Leitner είπε ORF ότι από την Παρασκευή, μόνο 80 αιτήσεις χορήγησης ασύλου θα γίνονται δεκτές στα σύνορα με τη Σλοβενία. Μέχρι σήμερα, υπήρχαν καθημερινά περίπου 200. Τι να κάνετε με τους πρόσφυγες στα σύνορα, όταν ο αριθμός έχει φτάσει 80, ο Υπουργός Εσωτερικών δεν μπορούσε να εξηγήσει. Ωστόσο, είπαν ότι οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων των χωρών των Βαλκανίων συζητήθηκε.http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/02/19/eu-staaten-bereiten-abweisung-von-fluechtlingen-an-aussengrenze-vor/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...