Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: 750 πρόσφυγες περιμένουν
Στο Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας φιλοξενήθηκαν βράδυ 750 πρόσφυγες, κυρίως Σύριοι και Ιρακινοί, οι οποίοι αρχικά είχαν μεταφερθεί στο Εμπορικό Λιμάνι Φίλιππος Β` στην Νέα Καρβάλη με 9 λεωφορεία. Καθώς δεν υπάρχουν δομές στο λιμάνι αυτό, κρίθηκε σκόπιμο η μεταφορά τους στο κολυμβητήριο. Επίσης 3 λεωφορεία με Αφγανούς πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.


ΟΙ πρόσφυγες έφθασαν χθες το απόγευμα με το σκάφος της γραμμής «Νήσος Μύκονος» από την Μυτιλήνη στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας. Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα παραμείνουν στην Καβάλα οι 750 πρόσφυγες ή αν θα ταξιδεύσουν για τα σύνορα στην Ειδομένη.

Καβάλα: Ενημέρωση ζητούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο
Τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας («ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ», «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ») με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν από τη δημοτική αρχή ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και άμεση εκπόνηση σχεδίου έκτακτης ανάγκης, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απέστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επιστολή με την οποία ζητά την άμεση σύγκληση του σώματος προκειμένου να ενημερωθεί και να λάβει σχετικές αποφάσεις.

Καβάλα: Απολογισμός έργου Δήμου Νέστου
Απολογισμό της μέχρι σήμερα θητείας του παρουσίασε χθες στο δημαρχείο Νέστου ο δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Αναφέρθηκε στο γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού για το οποίο επεσήμανε ότι βρίσκεται σε φάση αξιοποίησής του καθώς θα γίνει διαγωνισμός για να ξεκινήσει το έργο της διανομής του ζεστού νερού του πεδίου. Ο δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε και στην Κοινωνική Πολιτική του δήμου και την οικονομική βοήθεια που παρέχεται στους οικονομικά ασθενέστερους.

Δράμα: Εκδήλωση για το ασφαλιστικό και την πρόταση του ΚΚΕ
Εκδήλωση, με θέμα «Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό και η πρόταση του ΚΚΕ», διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του ΚΚΕ, την Παρασκευή (26 ΦΛΕΒΑΡΗ), στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας.
Θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Καβάλα: Αποζημιώσεις αγροτών
Στα μέσα Μαρτίου αναμένεται να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς των Ελευθερών από βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις του περασμένου Καλοκαιριού. Οι αποζημιώσεις θα δοθούν από τον ΕΛΓΑ.

Καβάλα: Διάλογος για την παιδεία σε επίπεδο πρωτοβάθμιας
Συζήτηση για τα προγράμματα σπουδών και τις μεθόδους διδασκαλίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση διοργανώνουν στην Καβάλα, οι τοπικές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της επιτροπής εθνικού και κοινωνικού διαλόγου, με εισηγητές τους καθηγητές Αντώνη Λιάκο και Γεράσιμο. Η συζήτηση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αυτό το Σάββατο στις 6 το απόγευμα.
Στο μεταξύ, προσχηματικό χαρακτηρίζει το διάλογο για την Παιδεία η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, κάνοντας λόγο για «πολιτική που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών» και καλεί τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...