Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο ελληνικός λαός!



Jose Manuel Lamarque


Η κρίση άρχισε το φθινόπωρο του 2008 και το 2009. Οι υπεύθυνοι αυτής της κρίσης είναι γνωστοί, τραπεζίτες, χρηματιστές και οι έμποροι που διασκέδαζαν με τους αλγορίθμους και μόλυναν τις αγορές με τοξικά προϊόντα που κανένας δεν είναι σε θέση να ξαναβρεί. Σήμερα ο κόσμος της χρηματοδότησης δεν ελέγχει πια τίποτε, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές λειτουργούν σε νανο δευτερόλεπτο, εμείς αναμένουμε σύντομα μια παγκόσμια καταστροφή, όπου οι τραπεζίτες, χρηματιστές και οι έμποροι του χρήματος διατρέχουν τον κίνδυνο να λυντσαριστούν από τα εξαγριωμένα πλήθη.


Απέναντι σ’αυτή την κρίση οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών Κρατών και των Κυβερνήσεων σφηνώθηκαν στην λιτότητα. Ενώ τα βραβεία Νόμπελ της Οικονομίας, καθηγητές Πολιτικής Οικονομίας επεσήμαιναν ότι η λιτότητα θα φτωχοποιήσει τους λαούς και γι’αυτό έπρεπε να επιλέξουν μια πολιτική Νιου Ντηλ όπως το είχε κάνει ο Ρούσβελτ, οι Ευρωπαίοι επέμεναν ισχυρογνώμονα, βέβαιοι για τις σωστές επιλογές τους και για τις καλές τους ιδέες. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελείται από φτωχές χώρες και μια ηγεμονική δύναμη την Γερμανία. Οπως οι αρουραίοι του Hamelin οι Ευρωπαίοι ακολουθούν τη φλαουτίστα Κυρία Μέρκελ, ακόμη και αν αυτό οδηγεί στην κόλαση.
Μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, τα καταφέρνουν καλύτερα. Ελλάδα. Και ο αποδιοπομπαίος τράγος αυτής της κρίσης, ο ένοχος είναι πάντα ο ίδιος, η Ελλάδα.Η Ελλάδα εξέρχεται από την Οθωμανική κατοχή τεσσάρων αιώνων, μια χώρα που έχει γνωρίσει λίγες μεταρρυθμίσεις από το οθωμανικό του παρελθόν. Αλλά αυτό κανείς δεν θέλησε να το λάβει ποτέ υπ’όψη του, όπως επίσης πως η Ελλάδα δεν είχε ποτέ ένα πραγματικό Κράτος.
Νόμιζα ως υπερασπιστής της ενωμένης Ευρώπης ότι οι βάσεις αυτής της Ευρώπης ήταν ριζομένες στο πνεύμα αλληλεγγύης, ελευθερίας, ειρήνης. Δυστυχώς, τίποτε από αυτά δεν επαληθεύθηκε. Η κρίση έδειξε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν έχει αρχίσει πραγματικά, και ότι είναι ακόμη υπό κατασκευή. Η κρίση είναι η φτώχεια, η έλλειψη χρημάτων. Έτσι, ο καθένας μένει στο σπίτι για να διαφυλάξει τα κεκτημένα του και να ρίξει το ανάθεμα στον άλλο. Ο κακοποιός είναι ο Ελληνας. Δεν τολμούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα αντιμετώπιζαν τον ελληνικό λαό μ’αυτό τον τρόπο.Τα όνειρά μου, οι ελπίδες μου πέθαναν όταν είδα την υποτέλεια της Ελλάδας που ήθελαν οι Ευρωπαίοι. Εδώ και 6 χρόνια, οι Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Βερολίνο γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της. Είμαστε μάρτυρες σε ένα παιχνίδι ανοήτων γιατί όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτό το χρέος μπορεί να διαγραφεί, όπως το μαθαίνει κανείς στα δυο πρώτα χρόνια στο μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας που διδάσκεται στο Τμήμα των Οικονομικών Επιστημών των Πανεπιστημίων. Αλλά για τις τρεις πρωτεύουσες , το σημαντικό είναι η κυριαρχία επί της Ελλάδας. Για τους Τραπεζίτες, η Ελλάδα είναι ένα εργαστήριο, όπου γίνεται οικονομικός ευγονισμός, για τους ευρωπαίους πολιτικούς άνδρες και γυναίκες ο ελληνικός λαός πρέπει να υποταγεί, να ταπεινωθεί, να καταφρονεθεί ώστε να γίνει η Ελλάδα ένα προτεκτοράτο των Βρυξελλών.
Οσο για την Ευρωζώνη, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Τρόϊκα, η στρατηγική τους ήταν πάντα πολύ απλή, ο στραγγαλισμός της Ελλάδας, το σφίξιμο της θηλιάς όλο και πιο πολύ στο λαιμό του ελληνικού λαού. Δεν τους ενδιαφέρει αν τώρα και χρόνια τα ελληνόπουλα παθαίνουν συγκοπή στο σχολείο από την πείνα γιατί δεν έχουν τίποτε να φάνε, αν οι γυναίκες δυσκολεύονται να ξεγεννήσουν ελλείψει μέσων, αν οι ηλικιωμένοι αυτοκτονούν, και άνδρες και γυναίκες ψάχνουν τροφή στους κάδους αποριμμάτων όλα τα βράδια. Η πολιτική που επιβλήθηκε καταστρέφει την ελληνική οικονομία, καταστρέφει τους ανθρώπους, καταστρέφει τις ψυχές. Θέλουν να καταστήσουν την Ελλάδα ένα είδος αφερέγγυου , κι γι’αυτό σφίγγουν ακόμη πιο σφιχτά τη θηλιά και έτσι η Ελλάδα βουλιάζει όλο και περισσότερο πηγαίνοντας από το ένα ναυάγιο στο άλλο.
Οι ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας ασκούνται στην φθορά της, οι πολιτικοί των Βρυξελλών είναι αντιδημοκρατικοί απέναντι στην Ελλάδα, εξευτελίζουν την κυριαρχία του ελληνικού λαού. Η απομόνωση της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο είναι συγκρίσημο με ένα προγραμματισμένο φόνο. Γύρω από το Βερολίνο, οι άλλοι αρχηγοί Κρατών είναι οι λακέδες της Κυρίας Μέρκελ, υποταγμένοι στη γερμανική δικτατορία, συγκρίσημοι με τους ειρηνιστές τους 1938 στο Μόναχο, ευρωπαϊκό αδύναμο υπογάστριο σε αποσύνθεση.
Δεν θα θρηνήσω την ευρωπαϊκή μου ιδέα, αλλά διαπσιτώνω ότι τίποτε δεν πρέπει να περιμένομε από αυτή την Ευρώπη. Η ελληνική περίπτωση είναι η απόδειξη της ήττας της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην κρίση.Υπάρχει ένα ενωμένο μέτωπο κατά της κρίσης που οι Βρυξέλλες δεν θέλουν να ακούσουν, είναι φυσιολογικό όταν ο Πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής είναι ο εκπρόσωπος των τραπεζών του Λουξεμβούργου.
Σήμερα η Ελλάδα κυβερνάται από το Συριζα, από τον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάννη Βαρουφάκη, τίποτε πια δεν θα είναι όπως πριν.Ολος ο κόσμος διερωτάται τι θα κάνουν Τσίπρας και Βαρουφάκης.
Εξοδος από την ευρωζώνη; Γιατί όχι όταν πρόκειται να μην πεις ψέμματα στους εκλογείς, να διαφυλάξεις τις δημόσιες υπηρεσίες και τις συντάξεις.
Να ζητηθεί βοήθεια από τη Ρωσία; Γιατί όχι όταν οι Βρυξέλλες, το Παρίσι και το Βερολίνο δεν είναι σε θέση να κρατήσουν καθαρό το μυαλό τους απέναντι σε ένα Βλαδιμίρ Πούτιν και να αντιληφθούν ότι η Ρωσία ήταν πάντα ένας ευρωπαϊος εταίρος με όλη τη σημασία της λέξης αφού η Ρωσία είναι ευρωπαϊκή χώρα.
Ποιος θα κάνει κριτική στον Τσίπρα εάν ο Πούτιν προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα; Οπωσδήποτε όχι η Φιλανδία που έχει εξασθενήσει επειδή δεν έχει πια τη Νόκια, δεν πουλά πια την ξυλεία της και δεν έχει πια Ρώσους πελάτες εξ αιτίας των ευρωπαϊκών μέτρων.Οι Φιλανδοί δεν μπορούν πια να δίδουν μαθήματα στους Ελληνες, οι Φιλανδοί φτωχοποιούνται.Κι οπωσδήποτε όχι και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι που φοβούνατι τόσο πολύ τη ρώσικη αρκούδα που προτιμούν πάντα να βρουν ένα συμβιβασμό με τη Μόσχα, ακόμη και αν αυτή η τελευταία είναι υπερεαλίστρια.
Ποιος θα αντιταχθεί εάν η Ελλάδα αποφασίσει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη;Ολοι οι Ευρωπαίοι γιατί θα είναι η απόδειξη ότι το ευρώ είναι η αποτυχία των αποτυχιών.
Τότε ποιος θα αντιδράσει σε όλα αυτά ζητώντας από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να πάρουν τα σωστά μέτρα υπέρ των Αθηνών; Μπάρακ Ομπάμα και αυτό για πολλούς λόγους.

Πρώτα η ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ είναι μια εκλογική δύναμη και οι αμερικάνικες εκλογές πλησιάζουν.Επίσης επειδή οι Αμερικάνοι βλέπουν με ένα κακό μάτι την προώθηση του Βλαδιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα. Θα μπορούσε η Ελλάδα να επιτρέψει στα ρώσικα πολεμικά πλοία να πλευρίσουν στα ελληνικά λιμάνια, γιατί όχι;

Επί πλέον γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα στρατηγικής σημασίας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν καίγεται η Μέση-Ανατολή, και η σύγκρουση έχει μετατοπιστεί στην Υεμένη και μια σύγκρουση μεταξύ των Μοναρχιών του Κόλπου και του Ιράν δεν πρέπει να αποκλειστεί. Χωρίς να ξεχνούμε ότι και η Τουρκία βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού και διχάζεται μεταξύ της μεγαλομανίας του Προέδρου της και ενός πραγματικού κινδύνου πολέμου, όχι ακόμη εμφυλίου αλλά σχεδόν.
Τέλος επειδή αν η Ελλάδα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, επιστρέψει στην Δραχμή και λειτουργεί με κρατικές πιστωτικές βεβαιώσεις, το διακύβευμα είναι μεγάλο γιατί μπορεί να δούμε να ακολουθούν το παράδειγμα η Ουγγαρία, η Ισπανία, η Πορτογαλλία, η Κύπρος και γιατί όχι η Γαλλία. Οι λαοί αυτών των χωρών θα πρέπει να πάρουν ως μοντέλο τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη. Τσίπρας και Βαρουφάκης δεν είναι επαναστάτες, αλλά άνθρωποι του αύριο που σκέπτονται και δείχνουν ότι μπορούμε να ζήσομε αλλιώς. Με όλα αυτά ο Μπάρακ Ομπάμα δεν είναι ούτε κουφός, ούτε τυφλός, πράγμα που δεν συμβαίνει με την περίπτωση των ηγετών της ηπειρωτικής Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Εγραφα κάποτε ότι η λαμπρότητα έρχεται από τη Μεσόγειο, σήμερα γράφω και λέω: από το χάος γεννιούνται τα αστέρια!
Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο ελληνικός λαός!
* Μετάφραση Ηρακλής Γαλανάκης
Help the Greek People


http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/zito-i-ellada-zito-o-ellinikos-laos
από selana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...