Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Σεισμός! Σφαγή στα κανάλια


tvgr

Πανικός επικρατεί στους διαδρόμους των μεγάλων ελληνικών καναλιών, καθώς φαίνεται πως τα περισσότερα κανάλια πρόκειται να προβούν σε νέες μειώσεις μισθών για τους εργαζομένους τους, κίνηση που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων.

Πιο αναλυτικά, "τρίζουν" οι τοίχοι του Mega από τις φωνές των υπαλλήλων του, αφού η είδηση πως το μεγάλο κανάλι πρόκειται να μειώσει για άλλη μια φορά τους μισθούς τους κατά 10%(χαμηλόμισθοι) - 20%(υψηλότερες απολαβές).

Τα νέα έχουν δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων, με τους εργαζόμενους να απαιτούν την άμεση παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, ώστε να συζητήσουν το θέμα, ενώ παράλληλα έλαβε χώρα ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο, πρόκειται να υπάρξει δυναμική αντίδραση στην περίπτωση υλοποίησης του σχεδίου μειώσεων.

Για το θέμα μίλησαν ορισμένοι υπάλληλοι του Mega αναφέροντας τα εξής:

«Δεν βάζουν ούτε ευρώ στο κανάλι και θέλουν να κόψουν πάλι λεφτά από εμάς»

«Με τα 100-200 ευρώ που θα κόψουν από τους χαμηλόμισθους και τα λίγο περισσότερα από τους υψηλόμισθους θα καλυφθούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των ελλειμμάτων, των δανείων και του τιμήματος για τις συχνότητες και την άδεια;».

Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει αρχίσει να αποκτά διαστάσεις πύρινης λαίλαπας, καθώς ο ΑΝΤ1, το Star και ο ALPHA φαίνεται πως βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

Συγκεκριμένα ο ΑΝΤ1, πρόκειται να επιβάλει μειώσεις μισθών της τάξεως του 20% μέχρι το τέλος του έτους, με ρήτρα επιστροφής στο παλαιό καθεστώς από την 1η Ιανουαρίου 2016. Όπως ήταν αναμενόμενο οι εργαζόμενοι δεν είδαν θετικά τις αλλαγές, με αποτέλεσμα την ύπαρξη έντονων αντιδράσεων.

Όσον αφορά το Star, οι περικοπές κυμαίνονται ανάμεσα στο 8% και 12%, με το προσωπικό να τις αποδέχεται μέχρι στιγμής, ενώ ο ALPHA ασκεί πιέσεις για μειώσεις, δίνοντας όμως 2 "επιλογές": είτε να μειωθούν οι αποδοχές κατά 10% για τους επόμενους 10 μήνες ή κατά 20% για τους επόμενους 5.

Από την πλευρά του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις πρωτοφανείς αυτές κινήσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...