Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

«Όχι» 61,31% «Ναι» 38,69%


Τα τελικά αποτελέσματα του Δημοψηφίσματοις στο 100% της ενσωμάτωσης: «Όχι» 61,31 «Ναι» 38,69. Το μόνο που αξίζει το «πάση θυσία» από δίπλα είναι η Δημοκρατία. Στο ευρώ επιμένουμε φορτικά και μέχρι παρεξηγήσεως, αν είναι συμβατό με τη Δημοκρατία. Για την Ευρώπη ΔΕΝ τίθεται θέμα, είμαστε Ευρώπη, κι αυτό δεν αλλάζει.

Σ’ αυτές τις φράσεις εκτιμώ ότι συμπυκνώνεται το συγκλονιστικό μήνυμα που έστειλε χθες ο ελληνικός λαός, σε μια εκπληκτική επίδειξη ωριμότητας και αυτοκατάφασης που παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος.

Ελπίζω ότι οι εταίροι μας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη θα το κατανοήσουν και θα το αξιολογήσουν ανάλογα: ο ελληνικός λαός θέλει το ευρώ και επιμένει σ’ αυτό, αρκεί και η Ευρωζώνη να αποδέχεται την Ελληνική Δημοκρατία ως ισότιμη χώρα και να μην την αντιμετωπίζει ως ενοχλητικό επαίτη, ο οποίος θα πρέπει να τιμωρηθεί και να ακολουθήσει άνευ όρων και άνευ αντιρρήσεων τις οδηγίες που του δίνουν.

Πολύ περισσότερο όταν οι οδηγίες αυτές έχουν αποδειχτεί όχι μόνο αναποτελεσματικές, αλλά τοξικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσουν η λογική και η νηφαλιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...