Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η ταράτσα γεμάτη όμορφα λουλούδια

gymnasio96
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες χθες ειδικού γυμνασίου που λειτουργεί στο κτήριο του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου στη Νέα Καρβάλη. Στην ταράτσα του κτηρίου που φιλοξενεί το ειδικό γυμνάσιο τα λουλούδια κυριαρχούν. Πρόκειται για πρωτοβουλία των μαθητών του ειδικού γυμνασίου που μαζί με τους δύο γεωπονους του σχολείου λειτούργησαν και με το παραπάνω τον προηγούμενο χειμώνα, το εργαστήριο βιολογικής καλλιέργειας.

Σήμερα 2.500 και πλέον μικρά φυτά – λουλούδια – όλα τα είδη που αγαπά ο κόσμος βρίσκονται στην ταράτσα του κτηρίου, προκειμένου σε εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή να μοιρασθούν στον κόσμο.

Το ειδικό γυμνάσιο προσδοκά να έχει έσοδα από αυτή τη διαδικασία, που θα γίνει το πρωί αύριο, Παρασκευή 5 Ιουνίου στην πλατεία Ελευθερίας.

Πρόκειται για την ανθοκομική έκθεση του ειδικού γυμνασίου ή αλλιώς την γιορτή των λουλουδιών.

Το σχολείο στην αυριανή του εκδήλωση βοηθάει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Καβάλας, η Δημωφέλεια, η ενιαία σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας.

«Ελάτε να γνωρίστουμε, να δείτε τη δουλειά μας και να γιορτάσουμε τον ερχομό του καλοκαιριού, με μουσική, τραγούδια και πολλά λουλούδια κι αρωματικά φυτά» είναι το σύνθημα των δύο γεωπόνων του σχολείου και των μαθητών.

Όπως μαθαίνουμε τα παιδιά άρχισαν να δουλεύουν από το φθινόπωρο του 2014, στο εργαστήριο βιολογικής καλλιέργειας, μια δουλειά που την έκαναν με μεγάλη χαρά. Με αυτόν τον τρόπο λένε οι δυο γεωπόνοι του σχολείου, εξασφαλίζεται η δημιουργική απασχόληση, αλλά και η εξειδίκευση.

Θέλουμε τα παιδιά να αποκτήσουν μία επαγγελματική εμπειρία. Μία εμπειρία με προοπτική, λένε χαρακτηριστικά οι δύο γεωπόνοι, καθώς δείχνουν με μεγάλη χαρά τα μικρά φυτά – τα λουλούδια – που με όχημα του Δήμου Καβάλας θα μεταφερθούνε αύριο από το ειδικό γυμνάσιο της Νέας Καρβάλης, στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...