Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Συνέχεια των άρθρων περί του εκφυλισμού των Ελλήνων και της ελληνικής παρακμής


evansgrp

Σαν συνέχεια των όσων έχουμε αναφέρει με την ευκαιρία των Οξυρρύγχειων Παπύρων περί του χαρακτήρα των Ελλήνων επισυνάπτουμε σήμερα και το πιο κάτω άρθρο.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να εμβαθύνουμε στην εθνική μας ανωμαλία και να ψάξουμε για τρόπους και μεθόδους θεμελιακής αλλαγής.


Η εθνική μας ανωμαλία!

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Πόσες φορές δεν το έχουμε ακούσει; Ακόμη κι από το ποιο ασήμαντο ανθρωπάκι αν εκνευριστεί, τα ίδια θα ακούσεις.

Όταν κάποτε σε ώρα που εξεταζόμουνα είπα στον καθηγητή της Ανατομίας, μάλλον τόλμησα να του πω «δίκαιο έχτε κύριε Καθηγητά» ο Παχούρδας της ανατομίας σήκωσε το βλέμμα και αφού με κοίταξε με απόλυτη περιφρόνηση, είπε σε επήκοο όλων των παρευρισκομένων:

«Ποιος είσαι εσύ ρε ασήμαντο φοιτητάκι που θα μου πεις έχετε δίκιο;»
Αυτή λοιπόν η απέραντη αλαζονεία, όπου ο ισχυρότερος φύσει και θέσει, διαλύει και συντρίβει τον ασθενέστερο, είναι από τις βασικότερες αιτίες του εκφυλισμού της Φυλής μας.

Τολμάς να μιλήσεις σε υποψήφιο πολιτικό την ώρα που εξαγγέλλει τις ηλίθιες και ανειλικρινείς υποσχέσεις του; Θα σε πάει σηκωτό η αστυνομία στο τμήμα για διατάραξη της τάξεως.

Τολμάς να μιλήσεις σε κανάλι ή σε ραδιόφωνο, ακόμη και στην ΕΡΤ τότε που ήταν στις δόξες της, θα σου έκλειναν το μεγάφωνο. Αν δεν κάνω λάθος, κάποτε η ΕΡΤ έδειξε μια κάπως προκλητική ταινία επί ΠΑΣΟΚ, «Οι σφαίρες έπεφταν σαν χαλάζι» πιστεύω λεγόταν ο τίτλος της και σε βραδινή ζώνη και επενέβη ο Ανδρέας Παπανδρέου και το κανάλι εσίγασε παραχρήμα!,

Πέρα όμως από το θάψιμο είναι και η έλλειψη αντικειμενικότητας που έχουμε. Αν υποστηρίξεις μια άποψη αμέσως ο φίλος, ο σύντροφός σου, ο γείτονας θα σου φέρει επιχειρήματα που θα υποστηρίζουν το αντίθετο. Ο εγωισμός μας δεν επιτρέπει σε κανέναν να πει «σωστά τα είπες» Αμέσως σου αντιτείνει, «η δική μου άποψη είναι σωστότερη».

Κάποτε μιλούσα σε ένα υπερμέγεθες κοινό για την πολιτική διαφθορά των αρχόντων της περιόδου 2011-2012. Όλοι συμφωνούσαν. Το μάτι μου όμως πήγε σε έναν τύπο, όπως διευκρινίστηκε αργότερα, ήταν παλιός μου πελάτης, (ο γιος του συγκεκριμένα) ο οποίος πήγαινε από τραπέζι σε τραπέζι και όλο κάτι ψιθύριζε.

Κάποια στιγμή με το τέλος της ομιλίας, τον ρώτησα τι σιγοψιθύριζε από το ένα τραπέζι στο άλλο: «Τις δικές σου πομπές και υποκρισίες μου» είπε.

Τον παρακάλεσα να μου εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε και τότε έβγαλε όλη του τη χολή.
«Είχες συνωμοτήσει κι έδινες φάρμακα εθιστικά στο γιο μου χωρίς να το ξέρω εγώ και το ανακάλυψα τυχαία. Το έκανες για να εξαρτηθεί από εσένα και να τον εκμεταλλεύεσαι» απάντησε.

Τραγική παραποίηση της πραγματικότητας. Αλλά πήγαινε να του αποδείξεις πόσο είχε διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Ο διφορούμενος πάντως λόγος του συνέλληνα, είναι το δίκοπο μαχαίρι που σου σκάβει και υπονομεύει την όποια καλοθέλητη προσπάθειά σου. Φτιάχνει αρνητικές εντυπώσεις στους τρίτους και αυξάνει την έλλειψη εμπιστοσύνης σε ό,τι προσπαθείς να κάνεις και σ” όσα λέγεις.
Να γιατί στο εξωτερικό οι Έλληνες θριαμβεύουν. Να γιατί 100.000 Έλληνες πτυχιούχοι ζορισμένοι από την έλλειψη προοπτικής και απογοητευμένοι από την έλλειψη ελπίδας και μέλλοντος, εγκαταλείπουν την πατρίδα για να απομείνουν οι γέροντες, οι ασθενείς και οι ισλαμιστές μετανάστες στην χώρα.

Στο εξωτερικό δεν υπάρχει ο Έλληνας γείτονας που θα εξαπολύσει το φθονερό του λόγο για να σε γκρεμίσει. Ο διπλανός σου είναι ξένος και δεν ασχολείται με σένα. Έτσι μπορείς να προκόψεις με την εξυπνάδα σου και την εργατικότητά σου, χωρίς να δέχεσαι τα κακόβουλα σχόλια του άλλου που με ακοίμητο μάτι σε παρακολουθεί να προοδεύεις και σκάει από το κακό του. Μοναδική του σκέψη να σε κατεδαφίσει.

Έτσι θα πάμε ενωμένοι σε μια Ελλάδα νέα ή θα βαδίσουμε στην καταστροφή μας; Ας ερχόταν να μου το πει στο γραφείο αν ήταν σίγουρος και με επιχειρήματα, όχι να μου σκάβει το λάκκο μπρος στα μάτια μου εκείνη την ώρα που μιλούσα.

Έτσι μπορεί να πάει τίποτα μπροστά; Το κίνητρο της δικαιοσύνης δεν τον κινεί για να αποδοθεί επειδή πρέπει να επικρατήσει τι δίκιο. Τον κινεί ο φθόνος, η μισαλλοδοξία, η ζήλεια, ο ανταγωνισμός. «Εσύ θα μου δώσεις μαθήματα; Ξέρω εγώ καλλίτερα».

Ο Έλληνας θαυμάζει τον εαυτό του και το δικό του κόσμο. Κάθε άλλον τον υποτιμά και τον υποβιβάζει. Αν κάποιος δεν αναγνωρίζεται παρά τις ικανότητές του, ο Έλληνας θα τον υποβιβάσει αμέσως και στο πρόχειρο.

«Αφού εμένα δεν με έχουν αναγνωρίσει πρώτο και καλλίτερο από εκείνον, γιατί εγώ να ενδιαφερθώ ή να διαμαρτυρηθώ για κείνον που τον φάγανε λάχανο;»

Ο εγωκεντρισμός και η φιλαρχία, η εγωπάθεια και η συκοφαντική του διάθεση, το πάθος του για διάκριση, για προσωπικό μεγαλείο, από τα μαθητικά του χρόνια, εμποδίζουν τον Έλληνα να είναι αντικειμενικός.

Αυτά τον εμποδίζουν να συνενωθεί να συνυπάρξει, να ενωθεί σε μια μεγάλη συλλογικότητα, όπως είναι η πατρίδα.




Δόξα στη διαπλοκή!

Ενώνεται με όποιους εκφράζουν τα προσωπικά του συμφέροντα. Αν π.χ. του έκανε ρουσφέτι ένας νεοδημοκράτης πολιτικός θα ψηφίζει ακόμη και μετά θάνατο τη Νέα Δημοκρατία. Όσα θανάσιμα και προδοτικά σφάλματα κι αν το κόμμα του κάνει αυτός δεν τα βλέπει. Δεν βλέπει ότι η Ελλάδα πεθαίνει. Θέλει το κόμμα που υποστηρίζει να ξανανέβει στην εξουσία γιατί αυτός έχει συμφέρον από κάτι τέτοιο.
Δεν πάει να χαθεί ολόκληρος ο ντουνιάς;

Το ιδανικό κάθε Έλληνα από τον ασήμαντο ανθρωπάκο του καφενείου, μέχρι τον διασημότερο πολιτικό το ιδανικό του είναι ο εαυτός του. Το κέντρο της ζωής του δεν είναι η πίστη του στο Θεό για παράδειγμα. το κέντρο της ζωής του είναι το ΕΓΩ του.

Τα ξέρουν καλά τα μειονεκτήματά μας οι ξένοι γι” αυτό μας χρέωσαν ένα παράνομο χρέος που το έχουμε πληρώσει διπλά και τρίδιπλα. Ξέρουν πως δεν θα ενωθούμε όλοι μαζί για να τους αντιμετωπίσουμε με μια καρδιά, με μια ψυχή. Γι” αυτό κι ετοιμάζονται να μας πασάρουν ό,τι κατεβάσει η κούτρα τους, όχι μόνο το διπλό νόμισμα (τα ράλλικα της Κατοχής) αλλά και το bitcoin.

Δε θα διστάσουν να μας μεταμορφώσουν σε UFO ή σε Alliens από τον Άρη. Γι” αυτό τεμπέληδες μας ανεβάζουν χαραμοφάηδες μας κατεβάζουν, ιδιαίτερα οι πρώτοι απατεώνες της Ευρώπης, οι Γερμανοί(1). Αλλά γι αυτά σε άλλη ανάρτηση.
(1)Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαίρετοι αλλοδαποί, καταπληκτικοί Γερμανοί που είναι πάρα πολύ ευαίσθητοι άνθρωποι. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η χώρα γέμισε τον κόσμο της φιλοσοφίας και της μουσικής με τα μεγαλύτερα σύγχρονα επιτεύγματα από την εποχή του Διαφωτισμού μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...