Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

7 από τα πιο Τρομακτικά Παράξενα πλάσματα Ωκεανό



Πηγή: Seavenger
Η Hatchetfish


Πηγή: Flip Side

Λόγω των ακραίων βάθη στα οποία οι επιστήμονες πρέπει να πάει να βρει αυτά τα φοβερά και μικροσκοπικά ψάρια, λίγα είναι γνωστά σχετικά με την hatchetfish. Κάνοντας κορυφαία μοντέλα σε όλο τον κόσμο ζηλιάρης, οι πικρόχολος-πλάσματα που αναζητούν το όνομά τους προέρχεται από το πώς ξυράφι λεπτή είναι. Ανατομικά μιλώντας, το θώρακα του hatchetfish είναι υποτίθεται ότι μοιάζει με τη λεπίδα του τσεκούρι, και το κρύο, ασημένια λάμψη του, το μέταλλο. Το όνομά τους είναι κάπως παραπλανητική, αν και? Μετρώντας μέσα σε μόλις πέντε παρα ένα εκατοστά σε μήκος, η hatchetfish είναι σχεδόν θανατηφόρα. Είναι απλά, καλά, αρκετά τρομακτικό.




Πηγή: Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ψάρια


Πηγή: Blogspot


Read more at http://all-that-is-interesting.com/bizarre-ocean-creatures#gt6LBECeAI2vqCug.99
Παράξενα πλάσματα Ocean: Η Blobfish


Πηγή: Δεν Cooki

Περισσότερα από ζελατινώδη πουτίγκα της γιαγιάς σας, εντυπωσιακά jiggly εμφάνιση του Blobfish έχει γοητεύσει την προσοχή των εκατομμυρίων για τα τελευταία αρκετά χρόνια. Έτσι, εντυπωσιακή είναι η μάζα με πτερύγια που μόλις φέτος κρίθηκε πιο άσχημο ζώο του κόσμου. Η ζωή δεν είναι όλα τόσο άσχημα για αυτό Ωκεανία κατοικία πλάσμα, όμως. Όπως κρησφύγετο του Blobfish είναι κυρίως κοντά στον πυθμένα του ωκεανού, η πίεση του νερού είναι δικαιολογημένα υψηλές, με αποτέλεσμα το δέρμα του Blobfish να έχει την κατά προσέγγιση πυκνότητα του νερού.

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι η έλλειψη μυϊκού ιστού θα είναι δυσμενής, αλλά θα ήθελα να είναι λάθος. Όλα αυτά τα μέσα είναι ότι όταν έρχεται η ώρα για να φάει, η Blobfish απλά ανοίγει το στόμα του, ενώ επιπλέουν χαρούμενα πάνω από το δάπεδο του ωκεανού. Η αδυναμία της πυκνότητας σημαίνει ότι δεν πρέπει να δαπανήσει κάποια ενέργεια για να φάνε. Lazy σεφ σε όλο τον κόσμο, κατευθύνουν την οργή σας στο Blobfish.


Πηγή: Blogspot


Πηγή: Flickr

Read more at http://all-that-is-interesting.com/bizarre-ocean-creatures/2/#6C42KBbc4PM6IKxv.99
Η Fangtooth


Πηγή: Hero Machine

Εξετάστε τα ψάρια fangtooth να είναι η υποβρύχια ισοδύναμο μιας απειλητικό pitbull με μια καρδιά του χρυσού. Παρά την απειλητική εμφάνισή τους, η fangtooth είναι απίστευτα καλοήθης ειδικά ως κακή όραση του σημαίνει ότι αν θέλει να κυνηγήσει, η fangtooth έχει κυριολεκτικά να χτύπημα σε λεία του για να το βρείτε.

Chompers του σίγουρα δίνουν μια διαφορετική πορτρέτο, όμως: να προεξέχει από το στόμα του, ανάλογα με το ψάρι το fangtooth έχει τα μεγαλύτερα δόντια από οποιοδήποτε ψάρι στον ωκεανό. Καλή τύχη να πάρετε μία γεύση από την απότομη στόμα των ζώων: κατοικεί όσο 16.400 πόδια κάτω από τη θάλασσα.


Πηγή: Wallpaper77


Πηγή: Deep Sea Creatures

Read more at http://all-that-is-interesting.com/bizarre-ocean-creatures/3/#rCgcMjGzZ37MHk5q.99
Η Θάλασσα Αγγούρι


Πηγή: National Geographic

Αυτά τα icky εχινόδερμα σίγουρα πελάγωνε το μυαλό. Λείπει ένα πραγματικό εγκέφαλο και κάθε ομοιότητα των αισθητηρίων οργάνων, το αγγούρι της θάλασσας μπορεί να υπερηφανεύεται για την ίδια διανοητική ικανότητα, όπως το φαγητό για το οποίο πήρε το όνομά του. Παρ 'όλα αυτά, η cuke χρησιμεύει ως ζωτικό μέρος του ωκεάνιου οικοσυστήματος, δεδομένου ότι ανακυκλώνει τα θρεπτικά συστατικά και διασπά τα συντρίμμια που έρχεται ο τρόπος του.

Σε αντίθεση με το πραγματικό αγγούρι, τα επίπεδα του κολλαγόνου της θάλασσας cuke του επιτρέπουν να κάνει κάποια αρκετά συναρπαστικά ελιγμούς: αν το αγγούρι της θάλασσας πρέπει να αποκτήσει σφήνα σε μια μικρή ρωγμή, το κολλαγόνο θα χαλαρώσει και το αγγούρι της θάλασσας θα υγροποιούνται λυσιτελώς να διαρρεύσουν στο επιθυμητό locale του .


Πηγή: WordPress


Πηγή: Reef οδηγός

Read more at http://all-that-is-interesting.com/bizarre-ocean-creatures/4/#VYtlDalJOFvPBLr7.99
Η γλώσσα σαλιγκάρι Flamingo


Πηγή: Richard Seaman

Συλλέκτες Shell του κόσμου, πρέπει να προειδοποιούνται. Αν και το κορεσμένο σαλιγκάρι που βλέπετε παραπάνω έχει μια εντυπωσιακή «κέλυφος», τα ζωντανά πρότυπα δεν αποτελούν μέρος του ίδιου του περιβλήματος, αλλά μάλλον ζουν μανδύα ιστό του μαλάκιο του. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στα ύδατα του Ατλαντικού και της Καραϊβικής, το φλαμίνγκο γλώσσα σαλιγκάρι τρέφεται με τοξικά ανεμιστήρες θάλασσας και, όπως ο Bruce Willis στο "Unbreakable", θα υποστεί καμία ζημία. Στην πραγματικότητα, ο πονηρός σαλιγκάρι απορροφά το δηλητήριο και με την πικρία του δυναμικού της θηρευτών-γίνεται τοξική από μόνη της.


Πηγή: Roatan Θαλάσσιο Πάρκο


Πηγή: UW Οδηγός Φωτογραφίας

Read more at http://all-that-is-interesting.com/bizarre-ocean-creatures/6/#iBUd6E2LoEkMMcDA.99
Παράξενα πλάσματα Ocean: The Goblin Shark


Πηγή: Imgur

Θεωρείται από ορισμένους επιστήμονες ως «ζωντανό απολίθωμα» και επισκιάστηκε από flashy ομολόγους του, ο καρχαρίας goblin οδηγεί ένα σχετικά μυστηριώδη ύπαρξη βαθιά κάτω από την μπλε του ωκεανού. Το μόνο σωζόμενο επιζών από 125 εκατομμύρια χρόνια παλιά οικογένεια των καρχαριών, το goblin είναι πραγματικά μοναδική ... και άσχημο. Εκτός από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του (re: μακρύ, ισοπέδωσε το ρύγχος και τα προεξέχοντα σαγόνια), το goblin είναι σχετικά μέτριος.

Δεδομένης της μαλθακότητα, οι περισσότεροι επιστήμονες εικάζουν ότι ο καρχαρίας goblin είναι αργή και σχετικά ανενεργό. Είναι εξαιρετικά απίθανο ότι θα δείτε ποτέ έναν καρχαρία goblin στη διάρκεια της ζωής σας? Όταν κάποιος έφερε σε ένα ενυδρείο στην Ιαπωνία, πέθανε αμέσως μετά.


Πηγή: Wikimedia Commons







Read more at http://all-that-is-interesting.com/bizarre-ocean-creatures/5/#GLyXLrDHd85VEItq.99
Παράξενα πλάσματα Ocean: Το ψάρι ψαράδων


Πηγή: CG Arena

Το ψάρι ψαράς είναι ίσως ένα από τα πιο συναρπαστικό και περίεργη πλάσματα της θάλασσας που είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος. Δεν είναι μόνο γνωστή για πανούργος τεχνικές θήρευσης τους (re: έχουν μια σπονδυλική στήλη που μεγαλώνει τη δική σαρκώδη μάζα του ότι ο ψαράς μπορεί να κουνάω περίπου, έτσι ώστε να μοιάζει με λεία και στη συνέχεια καταβροχθίζουν σύντομα-να-να είναι αρπακτικά της μονομιάς), αλλά και για τις συνήθειες ζευγαρώματος του. Όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά το ψαράς, παρατήρησαν ότι σχεδόν όλοι τους ήταν γυναίκες ... και ότι τα δείγματα αυτά είχαν ό, τι φαίνεται να είναι ένα είδος παρασιτικής ανάπτυξης που συνδέονται με χαμηλότερα μέρη τους.

Βγάζει ότι τα «παράσιτα» ήταν στην πραγματικότητα μόλις μειωθεί σημαντικά τα αρσενικά ψάρια ψαράς, του οποίου μικροκαμωμένος μέγεθος καθιστά μοναδικό στόχο τους τη ζωή για την εύρεση και το ζευγάρωμα με θηλυκό. Μόλις κάνετε βρείτε ένα θηλυκό σύντροφο, οι άνδρες ψαράδες δαγκώνουν γρήγορα μέσα στο δέρμα της γυναίκας και τα συνδυάζει έτσι μαζί. Από αυτό το σημείο, η ζωή του αρσενικού εξαρτάται κυριολεκτικά στη γυναικεία υποδοχής, καθώς μοιράζονται ένα κυκλοφορικό σύστημα. Όταν η γυναίκα είναι έτοιμη να ζευγαρώσει, πληρώνει τέλη του από την παροχή της με το σπέρμα επί τόπου.


Πηγή: Blogspot


Πηγή: Flickr

Αν σας άρεσε ανάγνωση σχετικά με τα πιο περίεργα πλάσματα του ωκεανού, να είστε βέβαιος να διαβάσετε τα άρθρα μας σχετικά με τα πιο καταπληκτικά πλάσματα του ωκεανού και καταπληκτικά γεγονότα για τα ζώα των ωκεανών !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...